Een van mijn eerste huwelijken in Italië was niet in het traditionele Toscane, maar in de meer noordelijke regio Piemonte. Isabelle & Kristof, maar vooral Kristof, wisten heel goed wat ze wilden en hadden heel specifieke wensen. Geen Chianti, maar Barolo. Geen kastelen, maar een mooi gerenoveerde villa. De mogelijkheid om een wijndegustatie te organiseren. Een huwelijksweekend met veel overheerlijk eten en hemelse wijnen. Het was niet gemakkelijk om de perfecte en unieke locatie te vinden, maar alles is mogelijk. Tijdens hun eerste bezoek aan Piemonte werden ze verliefd op de Villa die een speciale plaats in hun harten en hun leven zou krijgen.

De aankomst van de gasten

Tijdens de zomer van hun huwelijk was het weer in Italië niet schitterend. Zelfs de dagen voor en de dag van aankomst van de gasten was het bewolkt. Toen de gasten begonnen toe te komen, begon de zon schijnen. De bordjes met “There’s amore” leiden de gasten naar de Villa waar ze met verfrissende drankjes en lokale koekjes verwelkomd werden. Een warm welkom dankzij een geweldig team!

Wijn proeven in Piemonte

Eenmaal alle gasten er waren, konden ze vertrekken om de wijngaard te bezoeken en hun wijnen te proeven. Voor de geïnteresseerden was er de mogelijkheid om enkele wijnflessen te kopen….Laat ons zeggen dat “enkele” “veel” werd. Verwacht je dan ook iets anders van een groep liefhebbers van Piemontese wijnen?

Welkomstdiner onder de sterren

Na de wijndegustatie waren de gasten klaar voor het aperitief en diner. De chef had een uitgebreid BBQ buffet voorbereid en onder een open sterrenhemel genoot iedereen van hun eerste avond in Piemonte en het begin van een sprookje.

 

Een zonovergoten huwelijksdag

De volgende dag konden de voorbereiding voor het huwelijk van start gaan. De kappers en visagisten kwamen toe, alsook de bloemiste en ik begon deze prachtige locatie te stylen. Terwijl Isabelle en enkele vrouwelijke gasten verwend werden, genoten de overige gasten van hun vrije tijd en konden ze aan het zwembad relaxen. Na de lunch begon de rest zich ook voor te bereiden voor de ceremonie en de first look van dit mooie koppel. Kristof wandelde naar voor met hun schattige babyzoontje die niet zo klein meer is. Isabelle kwam toe aan de zijde van haar vader en voorgegaan door twee bloemenmeisjes. Samen luisterden ze naar een ceremonie die de ceremoniespreker en hun vrienden met veel liefde voorbereid hadden.

Na de ceremonie en de traditionele, en ook wel niet-traditionele, foto’s kon het food- en wijngedeelte van start gaan. Het aperitief met lokale specialiteiten ging buiten door, maar het diner vond plaats in het elegante restaurant. Na het aansnijden van de hazelnoottaart was het tijd voor de openingsdans in openlucht gevolgd door een onvergetelijk dansfeest in de bar…Het was een magisch feest tot in de vroege uurtjes.

Hun huwelijksdag werd werkelijk de mooiste en meest zonnige dag van die zomer! Zij veroverden de harten van hun gasten (en ook het mijne).  De magie was in werking getreden.

Wil je ook trouwen in Piemonte of in een andere Italiaanse regio, contacteer me via e-mail.

Theme: Chic rustic love in Italy // Planning & styling: Art’Anna Weddings & Events  // Photography: Ian Hermans Photography // Celebrant: Rent-a-Bart // DIY: Cosy Cotton by Isabelle Saenen // Location: Piemonte, Italy

March 13, 2018

Huwelijk voor wijnliefhebbers in Piemonte

Reply...

Comments Off on